"Mormor Ronja" slår till...


Stolt Ronja med sina rosetter: BIR, BIR-veteran, BIS & BIS-veteran.

Lördgen den 3 september deltog vi på Hundhusets inofficiella utställning i Luleå. Meningen med resan var att Tyra skulle få träna lite, hon har haft en del problem med att stå till i ringen (det är alldeles för kul att hålla koll på allt som händer utanför ringen!), men eftersom mormor Ronja är i en väldigt fin form slängde jag in en anmälan i veteranklassen på henne! Och tänk, detta blev snart 12-åriga Ronjas dag - helt och hållet!!

På morgonen när vi skulle åka och Ronja insåg att hon skulle få följa med skrek hon av glädje!! Och hon var verkligen "på hugget" hela dagen...

Hon blev BT-1 samt både BIR och BIR-veteran. När det var dags för finaler så blev hon BIS-veteran (i konkurrens med två "ungdomar" på 8 resp. 9 år). Kritiken löd: "Feminin otroligt välbevarad veterantik. Mycket vackert huvud & uttryck. Korrekt bett med alla tänder kvar! 12 år. Korrekta öron. Fin S-linje. Rör sig mycket bra från alla håll. Utmärkt päls. Trevlig och välvisad."

När vi sedan gick in i "vuxen-BIS:et" (bland drygt 30 hundar av olika raser) gick det av bara farten... Ju mer folk applåderade och ju mer vi fick springa desto roligare tyckte Ronja att det var!!

När det sedan bara återstod Ronja och en hund till att placera fick vi springa ett sista var innan BIS skulle utses och jag tittade ner på Ronja och mötte hennes otroliga glädje från nos till svans - då var tårarna nära!!

Det var vädligt känslosamt att få ta emot den röda BIS-rosetten! Tänk att en hund som snart är 12 år tycker att det är ssssåååå roligt att vara med på utställning (att det var kyligt och började regna under finalen brydde hon sig inte om). Hon är helt otrolig!!!

Nu väntar vi bara på att det ska bli den 16 september så att vi får fira hennes 12-års dag!!

Och förresten... Tyra skötte sig utmärkt, fick HP och blev BT-2!!!


Kommentarer
Postat av: Anneli

Oj oj... blev själv tårögd när jag läste om eran lycka!

Grattis mormor Ronja!

2011-09-08 @ 21:35:33
URL: http://www.bokskogens.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0